Naturel make-up, wat heb je nodig?

0
242
naturel

Sommige vrouwen gebruiken nooit make-up, anderen alleen wanneer ze uit gaan en weer anderen kunnen niet zonder. Maar dat je make-up draagt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ook overduidelijk te zien moet zijn. Naturel make-up kan er voor zorgen dat je er net wat frisser uit ziet, zonder dat het meteen overduidelijk is dat je make-up op hebt. In dit artikel laten wij je zien wat je nodig hebt voor een naturel make-up look.

Routine is het begin van je look

Het is verstandig om een dagelijkse routine te hebben wat betreft je gezichtsverzorging. Deze verzorging zorgt er niet alleen voor dat je huid goed blijft functioneren, maar ook om dagelijks vuil te verwijderen. Denk hierbij aan kalk, vuil, vet en mineralen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat, wanneer jij jezelf neutraal opmaakt, dit beter blijft zitten. Je huid reinigen doe je het beste met lotion of melk, en daarnaast is het goed elke dag een dag- en nachtcrème te gebruiken. Zorg er hierbij voor dat hier SPF in zit, want dit hydrateert en beschermt je huid tegen schadelijke invloeden en UV stralen.

Start met een primer voor je naturel look

Wellicht denk je dat een primer niet nodig is, en heb je om die reden ook nog nooit primer gebruikt. Toch is het wel aan te raden. Niet alleen egaliseert en verfijnt het de huid waardoor rimpels, poriën en lijntjes minder zichtbaar zijn, maar het zorgt ook voor een gladde huid. Daarnaast blijft je foundation beter hechten wanneer je eerst een primer hebt gebruikt.

Daarna de concealer

Je wilt je neutraal opmaken maar je hebt last van vlekjes in je gezicht, een rode huid of andere oneffenheden. Misschien wel donkere kringen onder je ogen, of pigmentverkleuring. Een goede concealer kan dan uitkomst bieden. Dit verdoezelt al deze plekjes, zodat je een mooie en egale teint krijgt.

Naturel make-up zonder onnodige ingrediënten

Wil je wel graag make-up gebruiken, maar krijg je snel last van irritaties of ben je misschien zelfs wel allergisch? Dan is mineralen make-up voor jou de uitkomst! Dit is neutraal en vrij van parfum, alcohol, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De naturel make-up is geschikt voor ieder huidtype, maar vooral voor mensen met een allergie of een huid die snel geïrriteerd raakt. De foundation bevat overigens SPF, waardoor je ook beschermd bent tegen schade van buitenaf.

Make-up voor de ogen

Je wilt jezelf neutraal opmaken, maar welke kleur kies je dan voor je ogen? Zacht bruin, goud, pastel tinten en grijs zorgen voor uitdrukking en zijn dus perfect voor deze look. Zorg er wel voor dat je de kleuren niet zwaar aanbrengt, maar het licht houdt. Wil je een extra frisse look? Breng dan wat highlighter aan, aan de binnenste ooghoek. Uiteraard maak je het geheel af met wat eyeliner en mascara.

Naturel bronzer en blusher

Gebruik een blusher met een warme ondertoon voor een natuurlijk resultaat en subtiele glans. Dit zorgt voor een gezonde en levendige look. Wil je een mooie gloed op je wangen, kies dan voor perzikkleur of roze. Ook bronzing powder zorgt voor een mooie gloed op je gezicht, wat perfect is als je voor neutraal wilt gaan. Zorg er hierbij voor dat je kiest voor een gouden ondertoon, en geen oranje.