Op zoek naar een mooi kasteel in Nederland

0
268
kasteel

Ben je toe aan een leuk dagje uit, en bezoek je graag mooie kastelen? Dan is dit artikel perfect voor jou! Wij laten je namelijk een aantal mooie kastelen zien in Nederland, die je allemaal kan bezoeken! Loop door een eeuwenoud kasteel heen en bedenk je dat je daar zelf woont, als prinses. Of misschien ben je wel op zoek naar mooie plekken of gave foto’s te maken? Het kan allemaal!

Kasteel de Haar

Dit mooie pand staat in het midden van Nederland, in de provincie Utrecht. In 1892 is het kasteel herbouwd op de ruïnes van het originele kasteel, maar wanneer deze precies is gebouwd is helaas niet bekend. Wel is de eerste officiële vermelding al uit 1391, wat inhoudt dat dit gebouw een behoorlijke geschiedenis kent. Wil je je echt als een prinses voelen hier dan kan dat overigens ook, het is namelijk mogelijk hier te trouwen.

Het Muiderslot

Dit kasteel is behoorlijk bekend en staat in Noord-Holland. Mensen hebben hier gewoond van 1285 tot en met 1795 waarna een periode volgde met vooral veel restauraties. Dit was ook nodig, tussen 1795 en 1895 is hij namelijk behoorlijk in verval geraakt. Hier kun je niet alleen in het kasteel mooie foto’s maken, maar ook in de tuinen erom heen.

Kasteel Heeswijk

Dit kasteel staat in Noord-Brabant en is al heel erg oud. De basis werd namelijk al gelegd in de 11e eeuw. Tijdens een bezoek ontdek je de rijke geschiedenis van dit gebouw en welke ruzies er allemaal aan vooraf zijn gegaan om het kasteel te krijgen zoals hij nu is. Je kunt hem op je eigen tempo bezoeken maar ook met een tour meegaan. Tijdens deze tour kom je heel veel over de geschiedenis te weten.

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een kasteel in Gelderland dat in 1357 in eerste instantie gebouwd werd als woonhuis. Daarna heeft het gediend als verdedigingsgebouw, staatsgevangenis en was het ook nog een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nu staat hij als Slot officieel op de lijst als Rijksmonument, en kunnen wij er ook van genieten.

Lees ook: Naar de dierentuin toe