Spelen met kleur in je woning

0
256
kleur

Kleur is heel erg belangrijk voor je interieur. Het bepaalt de sfeer in je woning, het laat je zien welke meubels je wel of juist niet kunt neerzetten en of je wel of geen accessoires toe kan voegen. Natuurlijk kun je de muren van je woonkamer wit houden en met de rest van je interieur spelen met kleur, maar waarom zou je dat doen? Er zijn ook heel veel mooie kleuren voor op de muur te vinden.

Kies voor mooie kleuren

Wil je graag een basiskleur op je muur, dan hoeft dit niet meer in het wit. Je kan ook heel prima kiezen voor linnen, zijde, terracotta of bruintinten. Dit zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor warmte en rust. Daarnaast is het ook heel eenvoudig natuurlijke accessoires toe te voegen.

Ga je toch liever voor wat meer kleur, dan kun je ook voor pastelkleuren gaan dit jaar. Denk aan mooi lila of pastelgeel wat ontzettend mooi kan staan op de kinderkamer! Vind je dit teveel voor op de muur, dan kun je het ook in de meubels terug laten komen natuurlijk.

Maar als je het dan toch liever op safe speelt; grijs is ook nog steeds een trendkleur en wel in alle soorten tinten. Een mooie lichtgrijze muur kan prima met kleurrijke accessoires, maar je zou ook kunnen gaan voor een mooie donkergrijze slaapkamer met verschillende tinten grijs.

Wat is de kleur van deze zomer?

Ieder seizoen heeft eigenlijk wel een bepaalde trendkleur. Het zal niet als een complete verrassing komen dat de trendkleur van deze zomer oranjerood is. Het oranje van Nederland, het rood van België, maar dat is natuurlijk niet de reden dat er voor deze kleur is gekozen. Kijken we naar vorig jaar, dan waren vooral de aardse kleuren populair. Denk hierbij aan oranje, rood, magenta en roest. Deze trendkleur speelt daar goed op in. Natuurlijk is het een gewaagde kleur om op de muur aan te brengen, maar je kan het ook heel prima met accessoires doen.

Kleuren toevoegen aan je woonkamer

Voor sommigen is het nodig uit hun comfortzone te stappen als ze kleur aan willen brengen in huis. De muren zijn wit, of een andere basic kleur, en echte accessoires zijn er eigenlijk niet te vinden. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat je niet ineens teveel aanpast. Begin bijvoorbeeld eerst eens met kussens op de bank in de nieuwe kleur, of mooie kaarsen. Dit zal de stap veel minder groot maken. Wil je wel graag kleur op de muur? Begin dan met een kleine muur, zodat je eraan kan wennen zonder dat de kleur direct op je af komt.

Lees ook: Vlekken in de woonkamer voorkomen