Vlekken in de woonkamer voorkomen

0
245
woonkamer

De woonkamer is dé plek waar in geleefd wordt, niet alleen door volwassenen maar ook door kinderen en huisdieren. Hierdoor kan het nog weleens gebeuren dat er vlekken op de muren komen. Erg vervelend, want deze kan er niet altijd meer goed vanaf waardoor je met een lelijke plek op de muur blijft zitten. Maar daar zijn gelukkig oplossingen voor, die wij je vandaag laten zien.

Kies de juiste kleur voor de woonkamer

Een kleur zegt heel veel, ook op de muren. Heb je witte muren? Dan kun je er vanuit gaan dat je ieder vlekje erop ziet. Op een donkere muur vallen vlekken minder op, maar dit geeft ook meteen een hele andere look in je huis. Je zou dus kunnen gaan spelen met verschillende kleuren. Heeft het speelgoed van je kind een bepaalde plek in huis? Dan zou je die muur donkerder kunnen maken dan de rest. Wil je liever maar één kleur op de muur? Kies dan voor een matte muurverf die vlekafstotend is, maar er daarnaast ook voor zorgt dat de muren makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Ideaal dus, zeker met (jonge) kinderen in huis!

Juist gebruik van de meubels

Ook een juist gebruik van je meubels kan ervoor zorgen dat er minder snel vlekken ontstaan op de muren. Door bijvoorbeeld een hoge wandkast te gebruiken en daar al het speelgoed in op te bergen, zal je kind vaak in de buurt van de kast aan het spelen zijn. Komt er een vlek op de kast, dan is deze veel makkelijker schoon te maken dan wanneer de vlek op de muur terecht komt. Ook bij de eettafel kun je vlekken op de muur voorkomen. Je zou de eettafel los van de muur kunnen zetten maar, als je dat niet wilt, kan er ook gebruik gemaakt worden van plexiglas. Deze plaats je tegen de muur aan zodat de vlekken daarop terecht komen in plaats van op de muur.

Watervlekken op de muren

Heb je een hond of kat die heel wild water drinkt, waardoor er allemaal watervlekken op de muur ontstaan? Ook dit is erg vervelend en maakt je muur er niet mooier op. Ook hierbij zou je weer kunnen kiezen voor een stukje plexiglas, maar je zou de drinkbak ook van de muur af kunnen zetten. Heb je een tegelmuur in de keuken? Plaats de drinkbak dan eens daar. Tegels zijn veel makkelijker schoon te maken dan een geverfde muur.

Lees ook: De keukenkastjes logisch indelen