Beleggen in crypto

0
265
crypto

Je hoort en leest steeds meer over crypto. Maar wat is dit precies en nog belangrijker, hoe begin je hiermee? Als dit nog helemaal nieuw voor je is kan het misschien wat onwennig zijn of zelfs een beetje eng, maar het wijst zich allemaal vanzelf. In dit artikel lees je meer over crypto en hoe je hierin kan beleggen.

Wat is crypto

Een crypto is in feite gewoon een munt, alleen dan digitaal. Deze munt is gebaseerd op blockchain technologie. De cryptomunten die jij hebt zijn ook echt van jou, niemand anders kan hierbij.

De grootste voordelen van digitale munten is dat deze niet vervalst kunnen worden, kapot kunnen gaan of ineens meer kan worden, wat wel zo is bij de Euro. De Europese Centrale Bank kan dit doen zodat de waarde van de Euro stabiel blijft.

Feitelijk houdt dit dus in dat hoe meer mensen een bepaalde cryptomunt gebruiken, hoe meer deze waard worden omdat er maar een maximaal aantal van beschikbaar is en er geen nieuwe gemaakt kunnen worden. Daarnaast is een ander groot voordeel dat crypto’s over de hele wereld te gebruiken zijn.

Waar kun je ze voor gebruiken?

Cryptomunten worden gezien als digitaal geld en er zijn steeds meer plekken waar je hiermee kan betalen. Niet alleen online, maar ook steeds vaker in fysieke winkels. Er kan dus nog veel meer mee gedaan worden. Dit is mogelijk omdat alles geprogrammeerd is. Zo is de kans groot dat je in de toekomst je hypotheek af kan sluiten door middel van cryptomunten. Dit is dan op een bepaalde manier geprogrammeerd en vastgelegd in de blockchain. Achteraf gegevens wijzigen is hierbij ook niet mogelijk, en op deze manier is het onmogelijk om fraude te plegen.

De allereerste cryptocurrency was de Bitcoin, maar inmiddels zijn er meer dan 1300 gemaakt, allen met verschillende functies. Bekende munten zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Dash. Let er wel op dat het voor vrijwel iedereen mogelijk is om zo’n munt te maken. Wil je een cryptomunt aanschaffen? Verdiep je dan eerst eens goed in de munt voordat je een munt koopt die vrijwel geen waarde heeft.

Investeren in crypto

De Bitcoin is dus gebouwd op de blockchain technologie, een technologie die dagelijks nog verbetert en aangepast wordt door tal van bedrijven die hier gebruik van maken. Deze technologie zorgt ervoor dat het ons leven zoals wij dit gewend zijn, compleet kan veranderen. Zo kan er beter opgetreden worden tegen fraude en wordt de transparantie van transacties en contracten verhoogd.

Jij hebt momenteel de kans om ook een klein stukje van deze technologie te kunnen kopen. Denk bijvoorbeeld aan Apple of Amazon; had je destijds een klein stukje van hun technologie gekocht, dan was je nu miljonair geweest. Verdiep je alleen wel goed in de verschillende bedrijven, want lang niet elk bedrijf zal het gaan halen. Bitcoin zelf is geen bedrijf, maar digitaal geld, en daar kan je dus niet in investeren. Maar wel in de bedrijven die deze technologie verbeteren en ervoor zorgen dat de Bitcoin in waarde stijgt.

Lees ook: Boodschappen doen met minder budget