Naar het Drielandenpunt toe op vakantie

0
265
drielandenpunt

Vrijwel iedereen kent het Drielandenpunt wel. Deze is te vinden in Vaals, Limburg en hier komen de landen Nederland, Duitsland en België met elkaar samen. Je bent hier dus in staat letterlijk van het ene naar het andere land te springen. Een erg leuke plek om eens naartoe te gaan, niet alleen maar zodat je kan zeggen dat je er bent geweest maar ook omdat er in de buurt veel andere dingen te doen zijn.

Wat is er allemaal te zien en te doen bij het Drielandenpunt?

Het Drielandenmonument is natuurlijk erg goed zichtbaar en een echte publiekstrekker. Dit monument staat namelijk op de plek waar de landen samenkomen en waar je van land naar land kan springen. Ook is er een labyrint te vinden die redelijk groot is, en waar je uiteraard de uitgang moet zien te vinden. De kans is groot dat je een paar keer verkeerd gaat lopen, want hij is erg uitgebreid. Wel moet je hier voor betalen om erin te mogen.

Daarnaast is er ook een uitkijktoren aanwezig, wat het hoogste punt van Nederland is. Wel is het een behoorlijke klim naar boven maar als je dat eenmaal voor elkaar hebt, heb je ook wel een geweldig uitzicht om van te genieten. Als laatste zijn er natuurlijk ook verschillende eettentjes te vinden en een terras.

Wat heb je verder in de omgeving?

Je kan, logischerwijs, vanuit Vaals drie kanten op; naar Nederland, Duitsland en België. Kies je voor Nederland, dan ga je naar Zuid-Limburg waar je kan genieten van de heerlijke vlaaien, mooie kastelen en natuurlijk de stad Valkenburg met zijn bezienswaardigheden.

Ga je richting Duitsland, dan kun je niet alleen genieten van de fijne natuur, maar ook van de stad Aken. Ook hier vind je weer verschillende bezienswaardigheden en vele winkels. Ook vind je hier de Ponttor. Dit is één van de laatste overblijfselen van de stadsmuur uit 1322.

Als laatste kun je ook kiezen voor België, je gaat dan richting de Ardennen. Wel is dit een stuk verder reizen, maar als je gek bent op de natuur kun je hier je hart ophalen. Geniet van de omgeving in Spa of Stavelot en vergeet natuurlijk niet om een lekkere zak friet te halen.

Lees ook: Sterkere nagels? Dat regel je zo!